Vleesvarkens

In overeenstemming met de biggenproeven worden ook de vleesvarkensproeven opgezet in 12 hokken van 10 varkens. De indeling van de vleesvarkens gebeurt op aangeven van de klant. De vleesvarkens worden steeds gewogen bij opzet en de dag voor het slachten.

Gerelateerde projecten

Vleesvarkens

In overeenstemming met de biggenproeven worden ook de vleesvarkensproeven opgezet in 12 hokken van 10 varkens. De indeling van de vleesvarkens gebeurt op aangeven van de klant. De vleesvarkens worden steeds gewogen bij opzet en de dag voor het slachten. Bijkomende wegingen kunnen, op vraag van de klant, steeds worden uitgevoerd. Op die manier kan de dagelijkse groei in verschillende fasen worden bepaald.
Er is de mogelijkheid om elk hok een specifiek voeder te geven. De voederinstallatie beschikt over een menger die het voeder van elk hok specifiek samenstelt. Op die manier kunnen vele mogelijke mengcombinaties gemaakt worden. De voedercomputer bepaalt dagelijks de hoeveelheid toegediend voeder zodat de voederopname hokspecifiek kan worden gemonitord. De voederbakken zijn uiterust om zowel korrel-, kruimel- of meelvoeders te vervoederen. Op die manier kunnen er ook vergelijkingen tussen voedersoorten worden gemaakt.
Voor het slachten wordt elk vleesvarken specifiek gemerkt zodat van elk vleesvarken de slachthuisgegevens ter beschikking van de klant worden gesteld.

Naast bovenstaande algemene gegevens zijn ook bijkomende bepalingen zoals gedrag, agressie, gezondheidsmonitoring etc. mogelijk. Elk vleesvarkenscompartiment beschikt bovendien over specifieke hokverrijking zodat er ook op dat vlak onderzoek kan worden verricht.

Vleesvarkensafdeling

De vleesvarkensafdeling bestaat volledig uit een betonnen hok inrichting. Enkel boven de wanden die de afdelingen van elkaar scheiden zijn vervaardigd uit kunststof. De hok afscheiding tussen de hokken zijn niet volledig dicht zodat de varkens uit andere hokken elkaar kunnen zien en contact met elkaar hebben. De vloer bestaat voor en achteraan uit een betonnen rooster en in het midden is er een bolle vloer voorzien. Op het bedrijf is er geen luchtwasser aanwezig waardoor we met schuine putwanden werken. Ook is er in ieder hok afzonderlijk een voederbak en drinkbak geplaatst zodat we de voederopname per hok kunnen noteren. In de afdeling is er een centrale voergang met aan iedere kant 6 hokken waar de vleesvarkens in zitten. Centraal gelegen in de afdeling boven de voergang is een ventilator geplaatst. in de afdeling wordt er gewerkt met plafondventilatie.

Snel naar

Neem contact op

Contact Us