Biggen

PVL tracht steeds zijn biggenproeven zoveel mogelijk af te stemmen op praktijkomstandigheden. Een proefopzet in de biggenbatterij bestaat steeds uit 12 hokken van 10 biggen. Deze biggen kunnen specifiek worden ingedeeld naar vraag van de klant.

Gerelateerde projecten

Biggen

PVL tracht steeds zijn biggenproeven zoveel mogelijk af te stemmen op praktijkomstandigheden. Een proefopzet in de biggenbatterij bestaat steeds uit 12 hokken van 10 biggen. Deze biggen kunnen specifiek worden ingedeeld naar vraag van de klant. De biggen worden steeds gewogen bij opzet en krijgen een tussentijdse en eindweging in elke standaardproef. Bijkomende wegingen kunnen, op vraag van de klant, steeds worden uitgevoerd. Op die manier kan de dagelijkse groei in verschillende fasen worden bepaald.
Er is de mogelijkheid om elk hok een specifiek voeder te geven. Dit als hoofvoeder in de voederbak maar ook de mogelijkheid om een tweede voeder of bijproduct te geven is aanwezig. De voederopname kan eveneens hokspecifiek bepaald worden zodat de voederconversie op hokniveau bepaald kan worden. Daarnaast beschikt PVL over een eigen menginstallatie zodat verschillende voeders kunnen worden gemengd of dat er additieven aan de voeders kunnen worden toegediend.

Naast bovenstaande algemene gegevens zijn ook bijkomende bepalingen mogelijk zoals gedrag, agressie, gezondheidsmonitoring etc. Elke biggenbatterij beschikt bovendien over specifieke hokverrijking zodat er ook op dat vlak onderzoek kan worden verricht.

Biggenbatterij

De biggenbatterij is opgebouwd uit kunststof hok afscheidingen en ook de rooster bestaat voor meer als de helft uit kunststof. Het overige deel van de vloer aan de achterkant van het hok is een rooster die bestaat uit ijzer. Men heeft voor deze materialen gekozen omdat kunststof zich makkelijk laat reinigen en ook zeer snel warmte opneemt. In ieder hok is ook afleidingsmateriaal voorzien voor de biggen. Er is gekozen voor één voederbak per hok zodat de voederopname per hok genoteerd kan worden. De drinkbak zit geïntegreerd langs de voederbak. De afdeling wordt geventileerd door middel van plafondventilatie en één centraal gelegen ventilator. Deze is  aan de zijkant gelegen boven de voergang.

Snel naar

Neem contact op

Contact Us