oproep tot indiening

Oproep tot indiening: Lancering van 4 Lokale actiegroepen in Limburg ter versterking van plattelandsontwikkeling

Datum: 12 februari 2024

Vandaag bereikt de plattelandsontwikkeling in provincie Limburg een belangrijke mijlpaal met de officiële oprichting van vier Lokale Actiegroepen (LAG) binnen het LEADER-kader. Deze groepen, LAG Kempen, Maasland, Haspengouw Zuidoost en Haspengouw Zuidwest, hebben als doel lokale gemeenschappen te versterken en duurzame projecten op het Limburgse platteland te bevorderen.

Het LEADER-programma, gericht op het vinden van innovatieve oplossingen voor plattelandsuitdagingen, breidt nu uit naar 34 Limburgse gemeenten, met een investering van 10,5 miljoen euro, waarvan 2,9 miljoen euro provinciale middelen. Indiening van projectvoorstellen is mogelijk tot en met 16 april 2024, en gedetailleerde richtlijnen zijn beschikbaar op de website van provincie Limburg (www.platteland.limburg.be). Potentiële aanvragers nemen contact op via leader@limburg.be zodat de LEADER-coördinator hen kan informeren en begeleiden bij het indienen van succesvolle voorstellen. Goedgekeurde projecten kunnen ten vroegste starten op 1 juli 2024.

Deze stap markeert een krachtige beweging van provincie Limburg naar een veerkrachtigere, duurzamere en welvarendere toekomst voor haar plattelandsgebieden, met de focus op innovatieve voorstellen die de unieke kracht van elke regio kunnen ontplooien.

Projectoproepen

LEADER_LAG Kempen_oproep 2024_feb 2024

LEADER_LAG Maasland_oproep 2024_feb 2024

 

Neem contact op

Contact Us